keskiviikko 27. syyskuuta 2017

Fausto Brizzi: 100 onnen päivää



Mitä sinä tekisit, jos sinulla olisi sata päivää jäljellä? 

Tästä tulee totisinta totta nelikymppiselle Luciolle, joka saa kuulla olevansa parantumattomasti sairas. Hän päättääkin elää seuraavat päivät kirjaimellisesti kuin viimeistä päivää. Sadan päivän aikana Lucio ehtii muun muassa ottaa loparit työstään kuntokeskuksessa, seikkailla "muskettisotureidensa" kanssa ja löytää sattumalta uusia ystäviä sekä nauttia hyvästä ruoasta (ja niistä munkkirinkilöistä). Mutta ehtiikö hän voittaa takaisin syrjähypystä suivaantuneen vaimonsa Paolan rakkauden? 

Jo kannen perusteella päättelin, että vakavasta aiheestaan huolimatta tämä kirja ei ole mikään nyyhkytarina. Onneksi niin! Elämäntäyteinen, hauska, myöskin surullinen ja koskettava. Ennen kaikkea se sai ajattelemaan, että kunpa jokainen meistä osaisi elää jokaisen päivän niin kuin se olisi viimeinen. 

Väkisinkin aloin myös miettimään, mitä itse tekisin jos minulla olisi sata päivää jäljellä? Ainakin matkustaisin maailman ympäri, sanoisin suorat sanat ihmisille jotka sen ansaitsevat, hyppäisin benji-hypyn, kirjoittaisin kirjan... Ennen kaikkea olisin rohkea enkä välittäisi pätkääkään siitä mitä muut ajattelevat. Toisaalta, mikä estää tekemästä noita asioita juuri nyt? 

Fausto Brizzi: 100 onnen päivää
Gummerus, 2016
412 s. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti